Beveiligingscamera's – alarmsystemen

 Elektronische branddetectie

Branddetectie kan levens redden en de schade ten gevolge van een brand beperken. Belangrijk is een goede detectie met als resultaat een snelle respons om de schade te kunnen beperken. Je staat verstelt hoe een kleine brand met rook ontwikkeling grote schade tot gevolg kan hebben. Gordijnen, behang, zetels, matrassen, plafonds, kledij noem maar op de geur en de roet gaat nooit meer weg. Beter voorkomen dan genezen!

We onderscheiden 2 soorten systemen nl. voor privé woningen en voor appartementscomplexen, winkel en bedrijfshallen.

Voor uw privé woning bieden wij u aan elkaar gekoppelde branddetectoren. Deze installatie kan volledig draadloos geplaatst worden. De voordelen zijn dat wanneer 1 detector branddetecteert, dit gemeld wordt door de sirene’s van alle branddetectoren en een doormelding is naar de app op uw smartphone. Zo wordt u ook verwittigd bij brand wanneer u niet thuis bent. De wettelijke verplichting voor privé woningen vraagt 1 branddetector per bouwlaag, deze moeten echter niet gekoppeld zijn.

Voor nieuw gebouwde appartementscomplexen, bedrijven en winkels kan door de brandweer een verplicht branddetectie systeem eventueel worden opgelegd. De lokale brandweer maakt een brandpreventieverslag op, met dit document samen met de bouwplannen kunnen wij u een voorstel uitwerken voor uw project.

Caers Security helpt u uw keuze te maken binnen het assortiment rookmelders dankzij ons deskundig advies.

Contacteer ons om uw gratis consult aan te vragen. Hierbij ontvangt u steeds een gepersonaliseerde offerte voor de installatie van uw brandbeveiliging en rookmelder, eventueel in combinatie met een van onze andere diensten als alarmsystemen.

Heeft u vragen of wenst u een gratis consult aan te vragen? Contacteer Caers Security. Wij zijn actief in de Kempen (regio Geel – Mol – Turnhout – Westerlo – Meerhout – Laakdal – Tessenderlo – Lommel – Herentals – Herenthout – Dessel – Retie –  …)

 

Voor wie zijn rookmelders verplicht?

Sinds 1 januari 2020 verplicht in elke privé woning per bouwlaag 1 branddetector.